Pučko otvoreno učilište Procesor, Informatička škola Mencl iz Siska i njena podružnica Zadar sudjeluje u Erasmus programu i programskoj aktivnosti KA1 koju organizira Agencija za mobilnost i programe EU. Naziv projekta je „Unaprijedi svoj život“ te mu je cilj osnažiti kapacitete ustanove i pojačati mogućnosti zapošljavanja kod odraslih kroz usavršavanje vještina znanja stranih jezika.

U sklopu ovog projekta polaznici i djelatnici sudjelovali su na dvije mobilnosti.

Prva mobilnost održala se u travnju mjesecu u Barceloni na kojoj su djelatnici učilišta naučili kako među učenicima potaknuti i razviti svijest o samoučenju, potrebi koju nameće suvremeni način i stil života. Kroz 7 dana druženja i učenja u Barceloni sa profesorima i kolegama iz više zemalja EU dobiveno je iskustvo i znanje koje će djelatnici koristiti u svakodnevnoj praksi.

Druga aktivnost mobilnosti odnosila se na učenje stranog jezika u našem slučaju engleskog jezika gdje su četiri odrasla učenika u pratnji dva profesora boravili u 7 mjesecu na Grčkom otoku Krfu gdje su prolazili edukaciju iz Engleskog jezika. Naime, radi se o učenicima koji su već učili engleski jezik no izgubili su sigurnost u konverzaciji engleskog jezika jer je od njihove prve edukacije prošlo dosta vremena. Ovaj tečaj je u njima podigao razinu samopouzdanja, te je rezultirao time da oni imaju priliku da postignu veće rezultate na tržištu rada gdje je znanje stranog jezika jedna od bitnijih kompetencija posebno u sektoru turizma.

Projekt završava krajem 11. mjeseca, a ovim projektom učilište Procesor nastavlja sa kontinuitetom Erasmus projekata u svojoj ponudi čime daje priliku svojim polaznicima da se uključe u Europsku budućnost.